“Ломско шосе“ ще бъде изцяло отворено до края на август 09.08 | 20:00

Твърдението е на столичния кмет Йорданка Фандъкова

От Елица Елефтерова

До края на месеца частта от булевард "Ломско шосе", която все още е затворена заради работата по метрото (точно при надлез "Надежда"), ще бъде изцяло отворена. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на представяне на проекти по програма "Зелена София" днес, предаде econ.bg.

В момента общинските власти са се съсредоточили изцяло върху реализирането на ремонта на моста "Чавдар", каза още Фандъкова. Тя сподели, че там има забавяне на дейностите, но все пак резултатът от работата се вижда.

За да не се образуват задръствания от и към околните квартали при местата на ремонт, Столична община е задължила изпълнителите да затварят поетапно пътищата. Така например, за да се минимизира неудобството за хората, за един от ремонтите в София е работено първо по ул. "Бяла черква", след това по бул. "Петко Тодоров" и накрая по бул. "Гоце Делчев".

Фандъкова се оплака още от липсата на единна база данни за подземната инфраструктура на София. Тя създава допълнителни пречки, забавя ремонтите и пречи на изграждането на нови обекти в столицата.

До 2007 година никой не е работил по изграждането на регистър за подземната инфраструктура на София. Затова и сега например работата по един от шестте канализационни колектора от Водния цикъл на София, който се изпълнява по ИСПА, се затруднява.

Елементи от всички инфраструктурни проекти, които се изпълняват на територията на столицата от 2007 година насам, попадат във вече обособен регистър. Подземните части от вече изпълнените проекти обаче, които не са включени в регистъра, няма как да се добавят към него.

Водещи

Най-четени