Малката Марина е в тежко състояние 12.04 | 10:56

Няма промяна при Благой Иванов - Багата – спортистът е на командно дишане

От Филипа Тодева

8-годишната Марина Ташкова е в тежко състояние, продължават дихателните проблеми. Ежедневно детето се консултира от водещи специалисти от всички специалности. Това съобщи доц. Огнян Бранков, началник на детската секция по хирургия, цитиран от пресцентъра на УМБАЛСМ "Пирогов". Марина беше ударена от автомобил на пешеходна пътека на бул. "Г.М. Димитров". Приета е в детска реанимация с тежка черепно-мозъчна травма.

От пресцентъра допълват, че Й.Ц. на 32 г., който беше жестоко пребит в района на Окръжна болница продължава да е на апаратно дишане. Младият мъж е с 8 счупени ребра, сътресение на мозъка, контузия на левия бял дроб и хемо-пневмоторакс. За сега не се налага операция на главата на пребития.

Остава тежко състоянието на Благой Иванов - Багата на 25 г. Той е подложен на ежедневна хемодиализа и е апаратно дишане. Известният спортист беше приет в много тежко състояние след нанесена прорезна рана в областта на гърдите. Беше подложен веднага на животоспасяваща операция и е настанен в централна реанимация.

Водещи

Най-четени