Нов взрив в склада край Петолъчката 06.06 | 07:26

Трима души още са в неизвестност. Тази сутрин ще бъдат използвани дистанционно управлявани машини, за оглед на района

От Филипа Тодева

Нов взрив в склада за утилизация на снаряди в местността Мараш край пътен възел "Петолъчката" е имало тази сутрин. БГНЕС предаде, че взривът е избухнал в 5:30 часа. Дистанционно управлявани машини ще огледат района.

До момента няма загинали, но трима души още са в неизвестност. Уточнява се колко са били работниците по време на аварията.

Забранена за влизане остава трикилометровата зона около военните складове близо до петолъчката на територията на Ямболска област. Главният път София – Бургас между Петолъчката и с. Лозенец ще остане затворен най – малко и през утрешния ден.

Телефон 112 ще приема сигнали от жителите в района. "Обадете се веднага, ако намерите осколки, боеприпаси или части от тях", призовават от МВ. 

От телефона за спешни повиквания тази информация ще бъде предавана на експертите, ангажирани с обезопасяването на района.

Вече втори ден отекват взривове край Петолъчката. Вчера сфрмираният кризисен щаб е взел решение да се влезе с две тежки машини на армията - пустинна котка, в района на складовата база, за да бъдат търсени издирваните.

Уточнена е самоличността на издирваните хора. Близките им ще бъдат информирани. 

Сериозни са количествата взривове в складовата база. 

18 души са преминали през лечебни заведения в Ямбол и Сливен, като осмина са настанени в болници в Ямбол и Сливен. Те са без опасност за живота.  

Вътрешният министър заяви, че към момента се прави проверка, за да се знае колко точно хора са били на работа в склада. Към настоящия момент се знае, че на мястото на инцидента са били 21 служители и четирима охранители. Те са живи и здрави. Все още не е известна причината за взривовете. 

Властите уверяват, че няма опасност от замърсяване на въздуха и водата в района.

Най-четени