"Обединена опозиция": 72-ма депутати внесоха вот на недоверие срещу кабинета "Денков" 05.10 | 17:40

Подписали са се всички депутати от „БСП за България“, „Възраждане“, Има такъв народ“ и отцепникът от ПП-ДБ Радостин Василев. Последният се опитва да сформира нова партия – МЕЧ

От iNews.bg

72 подписа събраха опозиционерите за инициирания вот на недоверие срещу правителството. Техни представители направиха общо изявление пред репортерите в Народното събрание. 

Подписали са се всички депутати от "БСП за България", "Възраждане", Има такъв народ" и отцепникът от ПП-ДБ Радостин Василев. Последният се опитва да сформира нова партия – МЕЧ. Общо изявление направиха Цончо Ганев от "Възраждане", Георги Свиленски от БСП, Тошко Йорданов от ИТН и Василев. 

"Както имаме обединени управляващи в лицето на ДПС, ГЕРБ, "Продължаваме промяната" и "Демократична България", така имаме и обединена опозиция. За пореден път се показа, че в името на България могат да се изоставят политическите разногласия и точно заради това "Възраждане", БСП, "Има такъв народ" и независимият депутат се обединихме и внесохме вот на недоверие", обясни Ганев.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви, че смята да свика парламента на извънредно заседание за дебатите по вота в четвъртък другата седмица. Гласуването ще е 24 часа след техния край.

Ето и отговора от страна на депутата от ПП-ДБ - Явор Божанков:

Водещи