От 2 април стигаме за 20 минути с метрото от Централна гара до летището 28.03 | 12:33

От средата на месеца на 20 кръстовища в София монтират „умни сфетофари“

От Ростислава Иванова

Метрото до летище "София" ще бъде пуснато още от 2 април, а до столичния "Бизнес парк" - на 8 май. От другата седмица разстоянието от Централна гара до аерогарата ще отнема само 15-20 минути. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по Би Ти Ви.

"Знакова е линията до летището, защото София вече придобива съвсем друга роля като туристическа дестинация", отбеляза Фандъкова. Датите са били уточнени вчера с шефа на "Метрополитен" Стоян Братоев. В момента се правят промени в маршрутите на тролеите и автобусите в столичния кв. "Дружба", за да може на всяка метростанция да минава поне по едно превозно средство от наземния градски транспорт.
Проектите за промяна на централната градска част, които са обект на най-много коментари, ще претърпят корекции на базата на общественото мнение, каза оше Фандъкова. Допълнителното платно по бул. "Евлоги Георгиев" ще е само буслента, уточни тя.

До средата на другата седмица пък 20 кръстовища в София ще трябва да бъдат оборудвани с "умни светофари". Интелигентната система на упралвение ще дава предимство на най-голямата колона, която се е образувала на кръстовището и към градския транспорт, линейки и пожарни, обяви Фандъкова.

Водещи

Най-четени