Полемиката около екопротестите продължава в Алма Матер 16.07 | 12:13

Изпитват бъдещите журналистите за екологията и медийната отговорност

От Филипа Тодева

Полемиката около протестите на природозащитниците и отговорността на медиите продължава в Университета. "Екология и гражданска активност" и "Медиите и тяхната отговорност" са двете теми, по които ще говорят кандидат-журналистите.

Изпитът започна в 8:00 часа в сградата на Ректората на СУ "Свети Климент Охридски". На него се явяват 671 кандидат-студенти, които са изкарали оценка над Добър (3.50) на писмените изпити. Устният изпит по Журналистика се провежда еднократно само за редовната кандидатстудентска изпитна сесия.

Изпитът протича под формата на събеседване на изпитните комисии с кандидат-студентите. За обективност на оценките и съпоставимост на знанията на кандидатите се задават на всички едни и същи въпроси, които се определят от изпитната комисия в деня на изпита.

За оформяне на общото представяне на кандидат-студента е допустимо комисиите да задават допълнителни, изясняващи въпроси към основните теми. Предмет на оценка са обща култура и осведоменост по актуални събития, комуникативни умения, информираност и мотивация за професията.

Ако кандидат-студентът представи свои авторски материали, комисиите могат да зададат въпроси, свързани с тях. 

Водещи

Най-четени