"Протестна мрежа" подаде сигнал в ЦИК срещи "Атака" 07.05 | 19:31

Причината е нарушаване на правилата за предизборна агитация преди Евровота

От Цанка Донкова

"Протестна мрежа" е подала сигнал в Централната избирателна комисия (ЦИК) за нарушаване на правилата за предизборна агитация преди Евровота. В сигнала се посочва, че "Атака" разпространява на билбордове и други носители за външна реклама "агитационни материали с наименованието на партията и изображение на водача на листата за избори за членове на Европейския парламент и председател на партията Волен Сидеров." Успоредно с това, на същите носители се рекламира партийната телевизия "Алфа", посочват от организацията.

"Стотици билбордове, стени на сгради и други носители в цялата страна са с тези обозначения, които представляват политическа агитация. Смятаме, че по този начин се заобикалят изискванията на Изборния кодекс, като политическата агитация, в предизборен период, се представя за реклама на медийна услуга", пише още в сигнала.

Авторите припомнят, че според закона всеки агитационен материал в предизборната кампания трябва да съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление, която трябва да заема не по-малко от 10 на сто от лицевата площ на материала, допълва bTV.

Преди дни в медиите се появиха снимки на билбордове на телевизия "Алфа", на които е залепен квадратен стикер със зачертан с Х номер 20 – номерът на "Атака" в бюлетината за предстоящите евроизбори.

Водещи

Най-четени