„Пътна полиция“: Очакваме основният наплив от автомобили около 14.00 часа 25.04 | 12:29

В неделя срещу понеделник в цялата страна ще проверяваме водачите за правоспособност и употреба на алкохол

От iNews

Основният наплив от автомобили очакваме около 14.00 ч., утре също се очаква голям поток от коли. Това каза инспектор Мария Ботева от отдел "Пътната полиция" към ГД "Национална полиция" по време на брифинг за организацията на движението във връзка с предстоящите празници, предаде Агенция "Фокус".

Тя посочи, че служителите на "Пътна полиция" са в готовност да създадат необходимата организация да подпомогнат излизането от столицата по всички магистрали и първокласни пътища.

"В участъците на автомагистралите и на първокласните пътища, които са в ремонт, както е към Владая, са осигурени две ленти за напускащите столицата", обясни инспектор Ботева.

"Утре се очаква голям поток от автомобили. От 10.00 ч. сме в готовност да подпомогнем движението във всички участъци. Подобна организация се очаква и в понеделник", коментира тя.

"Препоръката ни към всички пътуващи е да планират навреме тръгването си, да използват светлата част на денонощието. Ако са се отправили към по-далечни дестинации да се подготвят така, че да шофира най-опитният, да правят по-чести почивки", призова Мария Ботева.

"Днес от 16.00 ч. ще бъде спряно и движението на автомобили над 12 тона", уточни тя.

"Ако видим, че има колони по магистралите да не навлизаме в аварийните ленти", поясни Ботева и обърна внимание, че ако има колони, може да се е случил инцидент. "Заемайки аварийните ленти възпрепятстваме достъпа на органите до това място, да реагират и да помогнат на нуждаещите се", коментира инспекторът.

"Бих искала да призова навреме гражданите да сигнализират, ако възникнат инциденти. Първо на контролните органи, за да могат тръгнат те към мястото на събитието и да реагират навреме. Едва тогава да потърсят помощ от близки", каза още инсп. Ботева.

В неделя срещу понеделник на територията на цялата страна ще проверяваме водачите за правоспособност и употреба на алкохол, каза още инспектор Ботева.

"В неделя срещу понеделник призоваваме празничното настроение и употребата на алкохол да не ни причинят неприятности. Приготвили сме полицейски акции, които да са насочени към недопускане на управлението на моторни превозни средства след употреба на алкохол, на наркотични вещества, техни аналози, от неправоспособни водачи", заяви инспектор Ботева.

Тя допълни, че се очаква обичайният трафик към граничните пунктове, както на изход, така и на вход към България като транзитна страна. "Нека това обаче да не ни плаши, да се подготвим, да си проверим дали по нашия маршрут може да ползваме друг граничен пункт", призова инспектор Ботева.

Тя изтъкна, че по празниците екипите на "Пътна полиция" са мобилизирани в максимален състав.

"В съботния ден срещу неделя се очаква "Пътна полиция" да бъде в помощ на всички останали свои колеги, най-вече на гражданите, за да може да бъде улеснен достъпът до подстъпите към храмове, манастири и други места, на които се очаква да се празнува Великден. Най-вече обръщам внимание, че това е празник с много пешеходци, нека водачите да бъдат толерантни към тях", каза още инспектор Мария Ботева. 

Водещи

Най-четени