"Регулировчикът" от Петте кьошета "работил" час, докато дойде КАТ 19.09 | 11:17

Един час млад мъж регулира кръстовището преди да се намесят контролните органи

От Елица Елефтерова

Токов удар е накарал Коста Кръстев - младежът, който пое регулирането на движението на натоварено столично кръстовище Петте кьошета, да се реши на смелата постъпка.

Младият мъж е регулирал движението общо един час, като за това време е минала патрулна кола, която обаче не е спряла и никой не му е потърсил отговорност. Един час, след като той е започнал сам да контролира движението, е пристигнала кола на КАТ.

Това разказа самият Кръстев пред bTV. Младият мъж се прибирал, когато вижда образувалата се "тапа” на кръстовището.

"За части от секундата реших да застана и да подпомогна движението. Както знаете 16 септември - първият учебен ден, навсякъде е оживено и тук, както видяхте от снимките бях регулировчик за около един час”, разказа Кръстев.

Той се е прибирал пеша, когато е забелязал блокираното движение. Той разказва и че в началото хората масово са го ругаели. "Всеки говореше за майка ми - по всякакъв адрес за нея.

След първите пет минути всеки започна да следи моите движения, въпреки че нямах нито жилетка, нито нищо и от там все едно си бях чиста проба регулировчик”, разказа той.

В началото заради токовия удар цялото кръстовище е останало без ток и по тази причина един от трамваите е спрял, препречвайки пътя на останалите тролеи и автомобили. Първото, което Кръстев е направил е да освободи движението, след като трамваят е тръгнал.

Тъй като кръстовището е с непроменен маршрут повече от 15-20 години, младият мъж, който не е учил за регулировчик, не е имал проблем и с ръкомахане е посочвал движението на автомобилите.
 

Водещи

Най-четени