Румен Овчаров и Валентин Николов започват съдебна битка 19.09 | 13:54

Имало ли е престъпни схеми в АЕЦ „Козлодуй“?

От Филипа Тодева

Валентин Николов представлява АЕЦ Козлодуй и няма право да прави абсолютно непозволени и манипулативни внушения. Когато говори за интереси, трябва да ги каже и да ги докаже. Това заяви депутатът от ПГКБ Румен Овчаров в парламента и обяви, че ще потърси съдебна отговорност от Николов. "Когато те лаят помияри, не е задължително да застанеш на четири крака.

Нямам намерение да заставам на четири крака, но и няма да обръщам гръб”, добави Овчаров. Той припомни старата стратегия на Бойко Борисов - когато загуби битката на полето на аргументите, да я измести на полето на компроматите и мръсотията. "Слугинаж, за да се изпълняват мръсни поръчки, винаги има”, отбеляза депутатът от левицата.

"Замесването на БСП и на Румен Овчаров в скандала с отрязаното ухо на бившия шеф на атомната централа е върхова наглост от страна на ГЕРБ. Явно управляващите са в паника от поредния грозен скандал, в който е замесен техен депутат”, коментира Мая Манолова.

Тя изрази недоумение защо никой не пита Коцев какви точно схеми се е опитвал да прокарва в АЕЦ Козлодуй. "Занапред във всички подобни случаи ще завеждаме съдебни искове, когато се опитват да чернят името на лица от БСП”, отбеляза депутатът от ПГКБ.

След като научи, че Румен Овчаров ще го съди, Валентин Николов заяви, че ще завежда контра иск със същите обвинения, предаде Агенция "Фокус".

Николов увери, че няма какво да крие и няма никакви връзки с организираната престъпност. "Ако под организирана престъпност разбират трите години в парламента, в които съм общувал с тях – да имал съм такива. И трето – не си спомням в изявленията си да съм обвинил г-н Овчаров в каквото и да е", заяви Валентин Николов.

Той продължава да твърди, че Румен Овчаров има интереси в енергетиката и това е публична тайна. "Надявам се - в анкетната комисия, която ще създаде Народното събрание, фирмите около кръга "Р. Овч." да станат ясни и схемите в енергетиката да бъдат разплетени веднъж завинаги. И понеже Овчаров рецитира руски поговорки, разбирам, че в БСП са фенове на руския фолклор, но аз все пак ще му припомня и една българска: "Гузен негонен бяга”, коментира още той.

Водещи

Най-четени