Румен Петков заподозря схема във ВМЗ – Сопот 04.02 | 14:03

Ръководството на завода откраднало 7-те милиона от „Кинтекс“?

От Филипа Тодева

Има няколко въпроса, свързани с ВМЗ - Сопот, които остават без отговор или пък им се дават спекулативни отговори, каза в Пловдив народният представител от "Коалиция за България" Румен Петков, предаде агенция "Фокус".

Според него правителството трябва да даде отговор за какво са използвани преведените от "Кинтекс” 7 милиона лева на два транша до края на миналата година.

От БСП имат основание да смятат, че парите са преведени без ВМЗ-Сопот да има договор за производство на определена продукция за клиент и че са на базата на представена оферта, за която заводът трябва да кандидатства.

Петков посочи, че от тези 7 милиона не е дадена нито стотинка за заплати на работниците, не са изплатени и задълженията към електрическата компания.

"Защо след като не са спазени тези ангажименти, да не смятаме, че не са закупени и никакви материали за производството на това твърдо специфично изделие", добави той.

Според него това означава, че ръководството на ВМЗ тези пари практически или ги е откраднало или са платени доставки за материали, които не засягат днешното състояние на завода. По този начин инвестицията, която "Кинтекс” прави, остава невъзвръщаема, каза още депутатът.

Водещи

Най-четени