Сапьори обезопасяват зоната на взривовете край Петолъчката* 08.06 | 09:00

Криминалисти и съдебни медици изчакват завръщането им, за да огледат терена

От Филипа Тодева

Сапьори обезопасяват зоната на взривовете край Петолъчката в Сливенско. Очаква се да се завърнат, за да съобщят дали той вече е прочистен, предаде БНТ. Ако районът е напълно обезопасен, могат да влязат на място криминалисти и съдебни медици, които трябва да огледат мястото и ако има веществени доказателства, да ги изземат по съответния ред, за да бъдат те годни.

Специалисти на министерството на отбраната и на МВР вече са на терена на взривените складове край село Лозенец и извършват повърхностно прочистване.

На мястото има линейки, както и окръжният прокурор на Ямбол и директора на полицията в Ямбол.

Във връзка с извънредната ситуация в района на пътя п.в."Петолъчката" - Сливен, продължава да е отклонено движението на МПС.

От София за Бургас и обратно, се извършва по следния обходен маршрут: след Сливен - Ямбол - Саранско - Тамарино - Средец - Бургас или Сливен - Ямбол - Екзарх Антимово - Карнобат - Бургас.

Пътуващите от Бургас за Котел и Омуртаг да се движат в посока: Бургас - Карнобат - Сургурларе - Пъдарево - Мокрен.

От Сливен в посока Котел – Омуртаг се ползва обходно трасе: Сливен – Ичера - Градец.

От Котел и Омуртаг за Бургас – през Пъдарево-Сунгурларе-Карнобат.

Продължава издирването на тримата работници, които са в неизвестност след избухването на военния цех.

 

 

Областният управител на Сливен Марин Кавръков каза, че взривовете са утихнали, предаде Агенция "Фокус". Извършват се контролирани взривявания на открити, невзривени боеприпаси, които са опасни.

Има 3-километрова зона, която е охраняема, за да се предпазят хората от евентуални следващи взривове. Самата зона, където е станало произшествието, е в сградата на предприятието, където са станали взривовете. Експертите смятат, че все още може да има опасност.

* Информацията е актуализирана към 9:20 часа

Водещи

Най-четени