Семейна свада в ромския квартал в Ихтиман по Великден 17.04 | 13:52

Криминално проявен рани с нож свой опонент

От Филипа Тодева

Криминално проявен рани с нож свой опонент при семейна свада в Ихтиман. В неделя около 19 часа в районното управление бил получен сигнал от тел. 112, че на ул. "Люляк” в ромския квартал е възникнал скандал, бързо прераснал в сбиване. Незабавно към мястото бил насочен автопатрул, който установил, че се е струпала огромна тълпа от около 400-500 жители на квартала, съобщиха от пресцентъра на МВР.

С цел овладяване на скандала и предотвратяване на масово сбиване са пренасочени допълнителни полицейски сили от районните управления в Самоков и Костенец. Изяснено било, че вследствие на битов скандал, провокиран и от голямото количество изпит алкохол, 49-годишният М.Д. намушкал с нож в дясното рамо своя опонент Р.С. (47 г.).

На пострадалия е оказана медицинска помощ, след което е освободен без опасност за живота. Пострадали са и съпругата на М.Д., както и неговият 28-годишен син - транспортирани са за преглед в столична болница. Оръжието на престъплението е иззето, а М.Д., който е известен на полицията за кражби, е задържан за 24 часа във връзка с чл. 130 от НК. По случая е образувана преписка.

Водещи

Най-четени