"Скобелева майка" подобрява трафика в Пловдив 28.10 | 16:49

Изграден е нов жп надлез с дължина 138 метра, както и две платна с обща ширина 26 метра

От Деляна Петкова

"Инфраструктурата е много важна за държавата”, коментира премиерът Бойко Борисов по време на церемонията по пускането в експлоатацията на нов пътен възел, част от югоизточния обход на Пловдив.

В област Пловдив правителството е инвестирало 138 млн. лева, от които 36 млн. са отишли за община Пловдив. Средствата са основно за реконструкция и модернизация на сградите на университетите, към болниците, националната гимназия, включително за дома за медико–социални грижи за деца до 3 годишна възраст.

Част от парите пък ще бъдат вложени в училищата и детските градини не само в Пловдив, но и в региона, обясни още премиерът, цитиран от правителствената пресслужба. 

Конкретно - новият пътен възел "Скобелева майка" струва 8,713 млн. лева. Изпълнител на обекта е "Пътища Пловдив", като заданието е възложено от Агенция "Пътна инфраструктура". По проекта са изградени нов жп надлез с дължина 138 метра и две пътни платна с обща ширина 26 метра.

"Знаех, че Марица е най-голямата река. Но не знаех, че в нея плуват и делфини”, каза при откриването на пътния възел министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от Агенция "Булфото" по повод заложеното построяване на делфинариум от предишното правителство на това място.

Водещи

Най-четени