Служебният премиер Димитър Главчев и генералният секретар на НАТО Столтенберг дават съвместен брифинг 27.05 | 12:45

Главчев обясни, че по време на срещата са говорили за 20-годишното членство на България в НАТО и 17-годишното членство в ЕС

От iNews.bg

Служебният премиер Димитър Главчев и генералният секретар на НАТО Столтенберг дават съвместен брифинг за медиите след срещата си.

Главчев започна с темата за изпращането на български войници в Украйна. "За мен това е пример за хибридна атака и дезинформация. Никога не е обсъждана такава тема, не е обсъждана и днес", каза премиерът. Той увери, че българските граждани трябва да са спокойни и че няма да има изпращане на български войници в Украйна.

Главчев обясни, че по време на срещата са говорили за 20-годишното членство на България в НАТО и 17-годишното членство в ЕС. "Стигнахме до общите изводи, че България е надежден съюзник в НАТО и изпълнява своите задължения", каза премиерът.

"Парламентарната асамблея на НАТО, на нея участват около 400 души, близо 200 от тях са народни представители, впечатляващо е, че са от 32-те страни, които са в НАТО представителите, отделно има 25, които са партньори на НАТО - това е форматът, на който присъства днес генералният секретар на НАТО", каза Главчев.

Водещи

Най-четени