"Сова Харис": Общественото доверие към ГЕРБ намалява 22.01 | 09:31

Одобрението на БСП е с 2,4% по-високо от това на ГЕРБ според ново проучване

От Цанка Донкова

Общественото доверие към представителите на партията на ГЕРБ намалява. Близо с 5 пункта е спаднал рейтингът на Бойко Борисов и с 2 – този на Цветан Цветанов, за периода от ноември 2013 до януари 2014 година. Това сочат данните от социологическо проучване на "Сова Харис".

Според проучването, ако изборите за новия Европейски парламент бяха днес, разликата между БСП и ГЕРБ щеше да е нищожна (1,1%). Двете политически сили щяха да се представят с почти равни резултати.

Като БСП щеше да спечели седем депутатски места, ГЕРБ да разполага с едно по-малко – 6, а Движението за права и свободи (ДПС) щеше да спечели два мандата.

Одобрението на БСП е с 2,4% по-високо от това на ГЕРБ, което говори и за по-голям потенциал. Тези стойности обаче показват, че в началото на предизборната кампания за евровота не можем да говорим за значителен превес на някоя от водещите политически сили.

Партията на Николай Бареков "България без цензура" и Реформаторския блок (РБ) пък щяха да имат по един депутат в Европарламента, сочат още данните на "Сова Харис", публикувани от вестник "Преса".

Данните от изследването се отнасят за периода 10-15 януари.

Водещи

Най-четени