"Софийска вода" се отказа да спира водата на блокове в "Овча купел" 06.04 | 16:10

Решението беше взето след протест, организиран от ВМРО

От Ивайло Ачев

"Софийска вода" спря процедурата по прекъсване на водоснабдяването на няколко блока в столичния квартал "Овча купел", съобщават от дружеството.

До решението се стигна след като днес сутринта беше организиран протест срещу плана за спиране на водата. Решението да се спре процедурата дойде след среща със Столична община. Протестът беше иницииран от ВМРО, като от партията заявиха, че е цинично хората да бъдат лишавани от услугата след като в редица цигански гета има много по-големи нарушения. Общинският съветник Ангел Джамбазки дори покани представители на концесионера да дойдат на протеста и да обяснят защо искат да приложат толкова крути мерки в случая с "Овча купел".

В отговор "Софийска вода" побърза да съобщи, че се отнася равнопоставено към всички граждани, които незаконосъобразно използват ВиК услуги.

От дружеството обаче са прекъснали подаването на вода до имоти, които са незаконно присъединени към водоснабдителната мрежа и са разположени в кв. "Баталова воденица", кв. "Бояна", кв. "Манастирски ливади" и кв. "Кръстова вада".

Водещи

Най-четени