"Спешна помощ" зарязва родилка на 5 километра от Симеоновград 11.06 | 17:43

Екипът получил сигнал за тежка катастрофа и стоварил раждащата жена на пътя

От iNews.bg

30-годишна раждаща жена била зарязана на пътя от екип на "Спешна помощ", който тръгнал по друг сигнал за неотложна медицинска помощ. Родилката Анастасия Ангелова била свалена от линейката на 5 километра от Симеоновград, в посока Хасково, с изтекли околоплодни води и 8-сантиметрово разкритие, пише 24 часа.

В сряда рано сутринта, на път за АГ-отделението на областния стационар, парамедиците получили сигнал за тежка катастрофа и мъж с опасност за живота.

Анастасия пътувала в линейката със съпруга си Златко и тъща си. "Слизайте, намерете си друг транспорт или такси", посъветвал фелдшерът.

Приятел на фамилията се отзовал и транспортирал с личния си автомобил родилката, а в 11 часа по обяд малкият Ангел - Михаил проплакал благополучно. "И майката, и рожбата и са добре", уточниха от АГ-отделението.

"Стовариха ме като чувал на пътя, това е недопустимо, осигурена съм здравно и допълнително. Не можах да повярвам на поканите да напусна колата", коментира възмутено майката. Нейното състояние било и допълнително усложнено заради високо кръвно налягане.

"Случаят се разследва. Действително е имало сигнал за тежко пътно - транспортно произшествие, тоест едновременен спешен случай при един автомобил на службата в Симеоновград. Въпрос на професионална преценка е било как да се реагира. Записите от GPS-системата бяха проверени. Шофьорът настина е тръгнал за ПТП-то и след това се е върнал максимално бързо на мястото, където е оставил бременната. Тя обаче вече не била там". Това коментира шефката на областната Спешна помощ в Хасково д-р Петя Радева.

Водещи

Най-четени