"Струма" свали кръвното на премиера 27.02 | 14:14

Павлова лично му е занесла добри новини в болницата

От Ралица Стоянова

Здравословното състояние на премиера Бойко Борисов допълнително се е подобрило след новината, че ЕК ни отпуска 274 млн. евро за магистрала "Струма".

Регионалният министър в оставка Лиляна Павлова тази сутрин лично му е занесла добрите новини за напредъка на лот 1, за сключването на договора за лот 2 и писмото от комисар Ханс, с което се одобрява апликационната форма.

Борисов се чувства по-добре днес, каза Павлова, цитирана от агенция "Фокус".

Европейската комисия вчера официално и окончателно одобри цялата апликационната форма за изграждането на магистрала "Струма”, лот 1 и 2, 4 строителство и проектирането на лот 3. 

Днес Павлова присъства на подписването на договор за строителство и проектиране на лот 2 на автомагистрала "Струма”.

"Проектът е на стойност 670 млн. лв. и най-важното е, че над половин милиард чрез европейско съфинансиране от Европейския кохезионен фонд вече са факт и вече са потвърдени. Одобрението на тази апликационна форма е дългоочаквано. През последните дни се беше задържала в Европейската комисия”, посочи Павлова.

Тя обяви, че поне към днешна дата на лот 1 има спазване на всички графици и участъкът ще бъде пуснат предсрочно. "Нямаме основание за притеснение”, каза министър Павлова.

"Ние сме изключително отговорни хора и въпреки че сме в оставка, работим и полагаме всички усилия работата да продължи по най-добрия начин", добави тя, цитирана от агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени