"Тигрите" от Бистрица ще играят с отбора от Мадан, обеща премиерът 24.03 | 16:50

Бойко Борисов отиде при протестиращите миньори

От Деляна Петкова

Заплатите в "Горубсо - Мадан" се изплащат, минната компания има нов собственик, а премиерът Бойко Борисов лично отиде в Мадан, за да се срещне с протестиращите миньори.

На площадът той беше посрещнат с икона на св. Георги и кристали от мината, съобщи Агенция "Фокус". Премиерът е обещал отборът, в който играе - "Тигрите" от Бистрица, да поиграят с отбора от Мадан. "Надявам се да се срещаме вече само по хубави поводи", коментира Борисов.

В Мадан премиерът обаче засегна и темата с избора на нов собственик на "Горубсо - Мадан" - Николай вълканов. Той е бил избран, защото има три мини в Златоград, живее в региона и има дългогодишен опит в областта на минното дело.

Самият Вълканов коментира, че през тази година планира да разкрие над 700 работни места в Мадан.

"Наясно сме какво ни чака и че сигурно "Горубсо - Мадан” има още задължения, които никой не ги знае, но ние знаем как да се справим и сме доказали, че можем и ще го направим", каза Вълканов.

Новият собственик коментира още, че със започването на работа в "Горубсо - Мадан” смята да възстанови дейността и на рудниците "Върба”, "Печинско” и "Шахоница”. Отново ще заработи и обогатителната фабрика в Рудозем. По този начин ще се добива много повече оловно-цинков концентрат и ще се увеличи производството, допълни Вълканов.