"Топлофикация София" е готова да пусне парното 05.10 | 15:30

Детските градини, училищата и здравните заведения могат да поискат предварително включване на отоплението

От iNews.bg

"Топлофикация София" ЕАД има готовност да започне новия отоплителен сезон при настъпване на съответните условия, съобщиха от дружеството.

Според нормативната уредба общото включване на отоплението в София може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от плюс 12 градуса и прогноза от НИМХ за трайно застудяване. Дружеството получава седмична прогноза за времето, следи промените и ще реагира съобразно климатичните условия и в съответствие с нормативните изисквания.
 
Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

От "Топлофикация София" напомнят на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага след това допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е да бъдат проверени и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. Ако има изгаснал дисплей, абонатите трябва да се свържат с топлинния счетоводител.

Детските градини, училищата и здравните заведения могат да поискат предварително включване на отоплението. За това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон или в централно управление.

При желание от страна на клиентите, парното може да бъде пуснато в отделна сграда преди общото включване на отоплението в града. За целта в най-близкия Център за обслужване на клиентите е необходимо да бъде представено заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранното включване. Прилагането на тази процедура е изцяло в полза на потребителите и чрез нея се избягва възможността за предварително пускане без съгласието на всички съседи, уточняват от столичното топлофикационно дружество.

За допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон клиентите могат да се свържат с кол центъра на компанията - тел. 0 700 11 111, се посочва в съобщението

Водещи

Най-четени