Увеличават заплатите на социалните работници 27.10 | 16:17

През следващата година стандартът за издръжката и за заплати, който е 160 млн. лв., ще бъде завишен със 16 млн. лв. допълнително, съобщи министър Тотю Младенов

От Филипа Тодева

От 1 януари догодина ще бъдат увеличени издръжката и заплатите на работещите в социалните заведения и извършващи социални услуги в цялата страна. Това съобщи в Елена на празника на еленския бут министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, предаде Север.bg

През следващата година стандартът за издръжката и за заплати, който е 160 млн. лв., ще бъде завишен със 16 млн. лв. допълнително. Това вече е договорено с финансовото министерство и е заложено в бюджета за догодина, посочи Младенов.

Социалният министър съобщи още, че в момента много добре се развива приемната грижа у нас по проект на Агенцията за социално подпомагане, финансиран от ОП "Човешки ресурси". За последните три години са разкрити допълнително около 1000 приемни семейства в цялата страна.

Още около 500 приемни семейства ще бъдат обучени през следващите месеци. По този начин ще могат да се осигурят по-добри условия, близки до семейната среда, за децата от домовете, допълни Младенов.

Водещи

Най-четени