“Харвард” и “Станфорд” се бият за Дянков 10.04 | 09:28

Бившият министър на финансите пише книга за еврото

От Елена Кирилова

"Харвард” и "Станфорд” се бият при кого да преподава Дянков

Най-големите университети в САЩ "Харвард” и "Станфорд” се надпреварват кой ще привлече бившия министър на финансите Симеон Дянков, съобщава в. "Стандарт”.

От "Харвард” бившият финансист номер 1 е получил предложение да стане професор по финанси във факултета за държавни науки "Кенеди”. От своя страна, "Станфорд” го иска за професор по предприемачество.

Ексминистърът все още се колебае между двете оферти. Междувременно той работи по писането на специализирана книга, която ще носи името "Как да спасим еврото”. Това е разкрил самият Дянков пред изданието.

По думите му проектът е по поръчка на едно от най-големите университетски издателства в света. Крайният срок, в който трябва да е готова книгата, е лятото.

За цялата работа Симеон Данков очаква шестцифрена сума, а самата книга трябва да излезе от печен есента. Тя е плод на посещенията на бившия министър в четири държави - Полша, Швеция, Кипър и Словения. Прогнозата на експерта е, че в Словения скоро ще има финансови катаклизми, каквито вече видяхме в Кипър.

В "Как да спасим еврото” като държави отличници ще бъдат посочени Полша и Швеция. Освен това Дянков ще разкаже за работата си в Екофин и ще разкаже как се е стигнало до идеята за еврото като монетарен и фискален съюз.

България също е включена в анализа на ексминистъра.

Водещи

Най-четени