Хората на Доган поискаха отмяна на изборите (ВИДЕО) 03.10 | 13:10

Джевдет Чакъров звънял на премиер, президент и на Рая Назарян - никой не откликнал

От iNews

Проблемите на ДПС-Доган с правосъдието от последните дни доведоха до ескалация на напрежението сред поддръжниците на почетния председател и родиха безумни идеи. Една от тях е желанието на формацията предстоящите парламентарни избори да бъдат отменени. 

Ексцентричният призив дойде днес от двама независими депутати - Джевдет Чакъров и Валентин Тончев. Те присъстваха на митинг в Хасково в подкрепа на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер, обвинен за участие в ОПГ, усвоявало евросредства от Държавен фонд "Земеделие".

"В този момент трябва да се отложат изборите заради безпрецедентната ситуация. Не може по този начин да протича предизборна кампания. Репресии, психоза, зависимости, институциите се използват избирателно", обяви пред събралите се Джевдет Чакъров. 

И продължи: "Вчера съм звънял на служебния премиер, на министъра на вътрешните работи, звънял съм в президентството, на председателя на парламента – никой от тях не откликна и не каза какви действия се водят по отношение на г-н Джейхан Ибрямов", сподели Чакъров по повод ареста на Ибрямов късно снощи. Джейхан Ибрямов беше задържан с белязани пари за купуване на гласове. 

"Джейхан Ибрямов има имунитет - като действащ депутат и водач на листа. Това ли е държавата - репресии, арести. Това, което става с Джейхан Ибрямов, минава всякакви граници. Призоваваме цялата демократична общност, защото днес се случва с нас, утре не се знае с кой ще се случи, кой ще е слудващият, трябва да има нормална държава за всички нас. В момента се погазват всякакви закони ", заяви пред събралите се Чакъров.

Водещи

Най-четени