Христо Ангеличин: Не съм политически номад 26.04 | 16:07

Бившият "тъмносин" остава съветник в СОС, чувства се предаден от ДСБ

От iNews.bg

Не смятам себе си за политически номад и ще отговоря защо. Аз имам своята биография от '89-та година. Тези хора, за които гласувахме и на които се радвахме, те всъщност всичките ни предадоха един по един.

Това коментира пред iNews общинският съветник, избран с листата на "Синята коалиция", който наскоро напусна партията ДСБ. "Аз съм от това мнозинство от повече от 2 млн. души, които някакви хора се опитват да нарекат предатели, а всъщност нас ни предадоха и това е нашата болка", твърди той.

На обвинението, че е отишъл да търси кариера Ангеличин дава отговора, че най-голяма кариера в момента предлага ГЕРБ. "Изказването на Мартин Димитров за кебапчийските котараци е смешно. Проблемът е, че кюфтаците ги праща в момента ГЕРБ. И всъщност по-силното куче в глутницата спечелва и това е Костов, за Мартин няма. Той чака тези кюфтаци, ама те не се случват", коментира бившият "тъмносин".

Той разкритикува лидерския модел на управление в "Синята коалиция", като заяви, че в ръководството влизат хора, избрани по незнайни признаци. "Такъв е лидерът на СДС (Мартин Димитров - бел. ред) в момента. Аз самият имам много по-голям стаж в СДС, отколкото той има. Той сякаш е роден да бъде депутат", подчерта Ангеличин.

Той е категоричен, че няма да напусне поста си на общински съветник. "Иван Костов предлага да напусна мястото си на общински съветник при положение, че той самият не го направи на времето, когато СДС му препоръчаха да го направи, т.е. тука сме в ролята "крадецът казва: "Дръжте крадеца!", добави той.

Ангеличин твърди, че той самият и бившият кандидат-кмет Прошко Прошков са автори на програмата, с която се явиха на местните избори. В този смисъл според него никой не може да очаква, че те няма да изпълняват тази програма. "В ДСБ общо взето разпадът е пълен. Хората са гласували за нас, те не са гласували за Иван Костов, а за програмата, която сме им предложили", смята той.

Ангеличин изтъква, че около него е пълно с хора, които твърдят, че са щели да спечелят повече гласове, ако не са били "облечени с тази тясна дрешка".  

Водещи

Най-четени