Цачева призна: Не намерихме баланса* 09.03 | 17:01

Похвали финансовата стабилност, но отбеляза, че изнемогваме от бедност

От Филипа Тодева

Мисля, че когато започне предизборната кампания, гражданите имат възможност да излъчат свои кандидати като независими депутати, ще могат да участват в изборите по сега действащия кодекс. Това заяви в село Ясен председателят на парламента Цецка Цачева, предаде БТА.

"Много хубаво би било, ако настъпи упокоение сред протестиращите, но мисля, че исканията на гражданите, които започнаха от един основателен протест срещу високите сметки и срещу монополите, прерастват и се умножават с всеки изминат ден в различни секторни политики и спрямо установената политическа система, която е уредена по конституция", коментира Цачева.

Тя призна, че готови актове за важни закони няма да могат да бъдат приети поради липсата на време в оставащото време от мандата.

По думите й обаче, това, за което от парламентарната група са се договорили с президента, ще успеят да приключат.

При откриването на нов партиен клуб на партията си, Цачева заяви: "Предстоят ни трудни дни - трябва да се обърнем назад и честно и откровено да признаем кое не свършихме и къде сгрешихме".

"Това, в което вярвам е, че ние не намерихме баланса", призна тя, като отбеляза, че имаме добрата финансова стабилност на държавата, но в същото време "изнемогваме от бедност".

__________________________

* Информацията е актуализирана в 17:20 часа

Водещи

Най-четени