Цветанов и няколко „здрави мъже“ местят катастрофирала кола 16.09 | 14:26

Министърът се оказал на мястото на произшествието

От Филипа Тодева

Министър Цветан Цветанов и служители от кортежа му са преместили катастрофиралия автомобил на пътя Бяла – Обзор. Министърът се оказал на мястото на прозшествието на пътя Бяла-Обзор. Според него най-вероятната причина са лошите пътни условия, предаде Агенция "Фокус".

Автомобил под наем, в който са се придвижвали две руски гражданки, е излязъл от пътното платно, но за щастие пътната мантинела ги е предпазила, за да не паднат в дерето.

Заради инцидента се е образувало задръстване и се е наложило, по думите на министър Цветанов, той и още няколко здрави мъже да преместят автомобила от пътното платно в една от отбивките, за да освободят трафика.

За инцидента министърът е сигнализирал КАТ и лично поръчал на директора на ОД МВР - Бургас комисар Милен Димитров, да се погрижи за поправката на мантинелата, тъй като именно тя е спасила живота на туристите, които са пътували към летището, за да отпътуват от България.

"Направихме това, което всеки трябва да направи на пътя, когато види инцидент или пострадали. Пътувахме за Бургас, когато с екипа ми преминахме през място на току-що станал пътен инцидент с автомобил. Постъпихме така, както всеки участник в движението трябва да постъпи”, заяви още Цветанов.

Водещи

Най-четени