1 година и 4 месеца условно за мъж, разпространявал детско порно 20.03 | 15:24

Мъжът е изловен при международната операция "Икарус" в края на 2011-та

От Андриян Георгиев

Една година и четири месеца условна присъда, с изпитателен срок от 4 години, е определил Сливенския районен съд на мъж, разпространявал порно с деца, съобщиха от съда.

В периода от 11 декември 2010 г. до 4 септември 2011 г. мъжът е разпространявал чрез интернет 159 файла със снимки и филми със сексуално насилие и сексуални извращения с деца на видима възраст от 24 месеца до 11 години.

Също така от средата на 2009 г. до 25 октомври 2011 г. имал в личния си компютър и на цифрови носители порнографски материали, представляващи снимки и филми със сексуално насилие и сексуални извращения с хора на видима възраст под 18 години.

Обвинението е и за това, че на 25 октомври 2011 г. използвал операционна система, за която не е плащал.

За всяко от деянията съдът е наложил наказание лишаване от свобода и глоба.

Престъпната дейност на осъдения е установена в края на 2011 г. в резултат на проверка на ГДБОП, сектор "Компютърни престъпления” и бе част от международната операция "Икарус”, проведена на територията на 27 страни-членки на ЕС, Норвегия, Швейцария, Исландия и Хърватска.

В Сливен акцията протече под ръководството на Районна прокуратура – Сливен и бе насочена срещу разпространението на материали, съдържащи сексуално насилие и сексуални извращения с деца.

Присъдата е на първоинстанционен съд и може да бъде обжалвана в 15-дневен срок. 

Водещи

Най-четени