10 г. затвор за Антон Ангелов за убийството на Севилия Райчева 15.10 | 16:20

Другият обвиняем - Янка Младенова, беше оправдана

От Андриян Георгиев

Софийският градски съд (СГС) отсъди 10 г. затвор за Антон Ангелов за убийството на 19-годишната Севилия Райчева от столичния кв. "Люлин". Ангелов следва и да заплати по 100 000 лева на близките на убитото момиче.

Янка Младенова, която беше другият подсъдим по делото, беше призната за невинна. Тя е освободена от ареста, като мярката ѝ за неотклонение беше променена на "подписка", предаде агенция "Фокус". 

Севилия беше убита в кв. "Люлин" следобед на 13 май, петък, 2011 г., като Антон Ангелов тогава е бил на 17 години, т.е. непълнолетен. Убитото момиче и Антон са били приятели. Според съда Ангелов, макар и непълнолетен по време на извършване на убийството, е имал способността да разбира постъпките си. 

Според обвинителния акт на момичето са му нанесени над 40 удара с нож, за да му бъдат откраднати десетина грама злато. Прокуратурата повдигна обвинение за убийство по особено жесток начин. 

Присъдата на Ангелов влиза в сила веднага, като от нея се приспада едната година, в която той е бил с мярка за неотклонение "задържане под стража”. Отсъденото от СГС може да бъде обжалвано в 15-дневен срок. 

Майката на Севилия каза, че присъдата е изключително несправедлива и ще бъде обжалвана. Според нея Янка Младенова е съучастник в убийството и трябва да бъде наказана.

 

Най-четени