10 неудобни въпроса зададоха жителите на Дупница на избрания от тях кмет 08.10 | 20:01

Хората са наясно с манталитета на местния началник на МВР Борислав Динев и зависимостите му от съмнителни мафиотски структури, една от които свързана със считания доскоро за недосегаем Васил Капланов

От iNews.bg

Десет неудобни въпроса задават публично чрез сайта на колегите от Флагман жителите на Дупница, които не са заспивали от 31 юли т.г., откакто безследно изчезна 43-годишният им съгражданин Янек Миланов. За мистерията, пропита с догадки за жестока насилствена смърт, застигнала невинния Янек след качването му в джипа на скандалноизвестния бивш гард на братя Галеви - Васил Капланов, достатъчно се изписа, а отговорни фактори в държавата си направиха и пиар на гърба на близките на Янек, надяващи се на справедливост и възмездие, очакващи все още чудото той да се върне жив и здрав отнякъде.

Очевидно, от въпросите, които публикуваме без редакторска намеса по-долу, хората са наясно с манталитета на местния началник на МВР Борислав Динев и зависимостите му от съмнителни мафиотски структури, една от които свързана със считания доскоро за недосегаем Васил Капланов. Въпросите са отправени към министър Христо Терзийски и Дирекция "Инспекторат” към МВР.

1. Изначално е имало данни за отвличане. Въпреки това полицията не е докладвала материалите в Окръжна прокуратура – гр. Кюстендил, която е компетентна да разследва такова престъпление.

2. Въпреки че е имало данни Васил Капланов да е замесен в отвличането и е посочен като лице, което последно е видяло Янек Миланов, същият не е задържан до 24 часа.

3. Няма данни в първите часове на отвличането да е бил разпитан приятелят на Янек, който последен го е видял да се отправя за среща с Васил Капланов.

4. Защо, след като още в началото е имало твърдение, че Янек Миланов се е качил в колата на Васил Капланов, не е бил направен своевременен оглед или претърсване и изземване на автомобила, в който са били двамата, за да се запазят и изземат следи.

5. Не са били извършени своевременни действия по претърсване и изземване в жилища, обитавани от Васил Капланов за откриване, запазване и изземване на следи.

6. Няма данни и не е известно в първите дни след отвличането на Янек Миланов, да са проверявани защитните версии на Капланов.

7. Досъдебното производство е образувано една седмица по-късно.

8. Не са били отчетени обстоятелствата, че преди инцидента срещу личността и имуществото на Янек Миланов е имало посегателства, по които са входирани жалби в РУ- Дупница.

9. Първоначално делото е било разпределено на полицейски служител, който впоследствие е излязъл в отпуск.

10. Досъдебното производство е образувано и разпределено на прокурор, който излиза в отпуск.

И накрая, като връх на тоталното разлагане на властта в Дупница припомнят общоизвестен факт за игралната зала "Бавария”, стопанисвана повече от 20 години в родната къща на Борислав Динев. Казиното с ротативките и десетки игрални автомата е регистрирано формално на името на баща му Иван, но кой прибира печалбата и осигурява чадъра в Икономическа полиция, Прокуратура и НАП, е повече от ясно.

Водещи

Най-четени