10 ранени в катастрофи за денонощие, двама с опасност за живота 22.09 | 11:09

Цистерна с кислород се преобърна до Буново, движението е отбито през Горна Малина

От iNews.bg

10 души са пострадали при 9 пътни катастрофи за изминалото денонощие в страната. Загинали няма, но двама са в тежко състояние и с опасност за живота. Това показват данните на МВР за 21 септемвр, цитирани от БГНЕС.

В София вчера са станали 64 леки произшествия, показва статистиката.

Тази сутрин към 9.45 часа в района на с. Буново се е преобърнала цистерна, превозваща кислород. Няма пострадали при инцидента, съобщават още от МВР. Районът веднага е отцепен, на място са полицейски служители. Осъществена е връзка със собственика на цистерната, създадена е организация за безопасното прехвърляне на товара в друга цистерна.

Движението за излизащите от София се пренасочва през Горна Малина-Балово-Смолско-Мирково.

В последния работен ден преди празничните дни софиянци започнаха масово да се изнасят с колите си през основните изходи на столицата. Във връзка с предприетите действия по осигуряване на безопасността на движението и ограничаване на предпоставките за настъпването на тежки пътно-транспортни произшествия по време на предстоящите празници е въведена организация на движение по пътищата за облекчаване на трафика от страна на "Пътна полиция".

Основните най-тежки направления са: пътят София- Перник-Благоевград-Кулата, АМ "Тракия" и АМ "Хемус", пътят Асеновград- Смолян, пътят Симитли- Гоце Делчев и от Калотина до София.

По тези пътни направление е създадена организация с полицейски екипи, включително от "Охранителна полиция". За вчерашния ден и за 25-ти септември, когато ще е голямото завръщане след празниците, основното задължение на полицейските служители ще е да подпомагат движението, ако се наложи - и да го контролират.

От 22 до 25 септември акцията "Алкохол и неправоспособност" се проведе на територията на страната. 

Водещи

Най-четени