11 изключени от ГЕРБ-Ловеч искат оставки на депутати 05.07 | 22:19

Структурата в Ловеч се обяви срещу освобождаването на 11 души

От Елица Елефтерова

11 членове на партия ГЕРБ-Ловеч, който бяха обявени за изключени, снемат доверието си от Корнелия Маринова – общински ръководител, както и от Николай Нанков - областен координатор на ГЕРБ-Ловеч и искат оставката им, се посочва в изявление от 11-те "изключени”.

Павлина Гешева, член на ГЕРБ-Ловеч заяви, че никога не е имало такова изключване. Тя отбеляза, че изпълнителната комисия на партията е била в неведение относно изключването на 11 души от партията, съобщава агенция "Фокус”.

"Имахме 3-часова среща с Борисов на 25 юни и с членовете на Изпълнителната комисия”, посочи Гешева и допълни, че предложението за изключването им от партията въобще не е било внесено до Изпълнителната комисия.

Гешева определи изявленията за изключени членове като "самоуправство” и "своеволие”. Тя отбеляза, че заради уговорката с Изпълнителната комисия 11-те "изключени” са изчакали 10 дни преди да обявят позицията си.

Тя определи като проблем в структурата на ГЕРБ-Ловеч авторитарния стил на работа, несъобразяванто с мнението на останалите членове, подмяната на вота. Гешева призова общинското ръководство на ГЕРБ-Ловеч и областния координатор Николай Нанков "да намерят сили да направят една пресконференция и да кажат истината”. "Очакваме да дойде Борисов, защото такава беше и уговорката”, коментира тя.

Според изклучените за никого от обвинените в "идейна измяна” не са посочени конкретни, осъществени от него лично нарушения, а с такъв мотив би могло да бъде изключен всеки "нарочен”за такава разправа член.

"На 25 юни 2013г. по инициатива на Изпълнителната комисия изключените 11 члена бяха поканени за среща с Бойко Борисов. На тази среща присъстваха само част от тях, поради факта, че за нея ни бе съобщено след приключване на предходния работен ден и не всички успяхме да си подсигурим отпуск толкова бързо.

Всички ние искаме да благодарим на Борисов за разбирането и искаме да Ви уведомим, че никой от нас никога не е изключван от ГЕРБ”, пише още в изявлението.

Водещи

Най-четени