13 години и 6 месеца затвор за жена, убила приятелката си 02.10 | 18:07

На 24 март 2011 г. Нели Панова уби познатата си Надежда Вълкова

От Андриян Георгиев

Върховният касационен съд (ВКС) окончателно постанови Нели Панова да лежи 13 години и 6 месеца в затвора заради това, че е убила Надежда Вълкова, която е била нейна позната.

С тази присъда ВКС практически потвърди постановеното още от първоинстанционния Врачански окръжен съд, а именно - 13 години и 4 месеца затвор за 23-годишната Панова.  

Тялото на 15-годишната Надежда Вълкова от София беше намерено на 24 март 2011 г. в градския парк на Мездра. Смъртта на детето е настъпила от кръвозагуба, след като ѝ били нанесени четири прободни рани в шията.

Лични отношения лежали в основата на тежкото престъпление. 

Окръжният съд във Враца постанови своята присъда на 18 януари 2012 г. Делото бе гледано по съкратена процедура, след като Нели Панова е признала извършеното престъпление. Убийството е извършено умишлено, като Панова е разбирала, че извършва престъпление и дори се е опитала да прикрие следите си. 

Съдът е определил максималния срок наказание за извършеното престъпление от 20 години, но заради съкратеното съдебно следствие е намалил присъдата с една трета. Такива били изискванията на закона, обясниха от Съдебната палата.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Водещи

Най-четени