13-годишната тийнейджърка аутист Ана-Мария е била прегледана с упойка 16.10 | 12:37

Майка ѝ е убедена, че дъщеря ѝ може да посочи човека, който е издевателствувал над нея

От Цанка Донкова

13-годишната тийнейджърка аутист Ана-Мария е била прегледана в "Пирогов" с упойка. Това съобщи майката на момичето Радосвета Симеонова в ефира на Нова телевизия. Прегледът е извършен във връзка с твърдението на родителите, че дъщеря им е била сексуално насилвана в столичното VI помощно училище.

"Никой не искаше да повярва, че няма как Ана-Мария доброволно да разреши да бъде прегледана. Преговаряхме по повод на това, че искахме прегледът да е с пълна упойка. Докато я хване упойката, шест жени не можехме да се справим с нея, за да я накараме да седне на стола. Ако беше в съзнание, и 10 души нямаше да можем да я удържим", обясни Радосвета.

Майката на момичето е убедена, че дъщеря ѝ може да посочи човека, който е издевателствал над нея. "Няма да спрем, докато не се стигне до човека. Този човек е в училището", категорична беше Симеонова. "Не можем да сме спокойни, докато не разберем какво се е случило с детето ни", заяви бащата на момичето Росен Симеонов.

"Блудството е регулирано в Наказателния кодекс. Там се казва, че който извърши действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, което не е навършило 14 години, се наказва за блудство с лишаване от свобода от 1 до 4 години", коментира адвокат Пламен Паунов.

Юристът посочи, че въз основа на твърденията на родителите той смята, че има основание, че детето е станало обект на блудствени действия. "Те трябва да доказват или да търсят истината. Аз не виждам по какъв начин биха доказали това нещо, освен ако някой не си признае", каза още той.

Водещи

Най-четени