13 дни празник на цветята в Бургас 25.04 | 22:19

Националната изложба за цветя с международно участие „Флора 2009” беше открита днес (25 април)

От Андриян Георгиев

В Бургас днес (25 април) беше открита превърналата се в емблема на града Национална изложба за цветя с международно участие "Флора 2009”, съобщават от местната община.

Присъстващите на откриването станаха свидетели на изпълненията на Бургаски духов оркестър, малките мажоретки от ЦДГ "Вълшебство" и танците на фолкроната формация към ОДК Бургас.

85 участници от страната и чужбина, в това число фирми, училища, детски градини, неправителствени и социални организации, производители на мед, са част от 29-ото издание на Международното изложение за цветя "Флора Бургас" 2012. То се организира от 1980 година под наслов "Природа-Човек-Хармония".

Изложбата цели популяризиране на българския и световен опит в производството на цветя и декоративна растителност, паркоустрояването, озеленяването, опазването на природната среда, благоустрояването и естетизирането на населените места.

Тази година "Флора Бургас" ще продължи до 7 май. На нея се представят фирми от България с представители от София, Велико Търново, Пазарджик, Русе, Варна, Хасково и Бургас. Международните участници са от Италия, Холандия, Сърбия, Гърция, Полша, Турция и САЩ.

На изложението по традиция освен аранжировки от рязан цвят, посетителите могат да видят екзотична тропична растителност, кактуси, различни саксийни растения, озеленяване за градини и фасади, парково обзавеждане и различни настилки, съоръжения за спортни и детски площадки.

По време на "Флора Бургас" 2012 ще се проведе и изложение-базар на мед и медни продукти от район Странджа. Експозиционните площи вътре в трите павилиона са 48 на брой, а на открито 37. По време и специално във връзка със събитието в целия град са изработени цветни фигури с пролетни цъфтящи цветя с размери над 8 дка, като най-големите и красиви са разположени в Приморски парк.

Водещи

Най-четени