13 области в страната под водна заплаха 03.09 | 21:55

Обявен е жълт код за интензивни и обилни валежи

От Теодора Кокаланова

Жълт код за обилни валежи е обявен в 13 области в страната за утре, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Под сериозна опасност от проливни дъждове и наводнения са областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол. Очакваните количества дъжд за денонощието са между 20-30 л/кв.м.

Обилен дъжд се изсипа днес във Видин. Видимостта в града е била намалена. Образували са се локви по градските улици и по тротоарите, предаде агенция "Фокус". Водата се е задържала на главните кръстовища в града.

Пороен дъжд затрудни движението и във Велико Търново. Улиците в града са се наводнили. Трафикът по пътя Варна – София и Велико Търново-Русе е бил засилен. През Прохода на Републиката водачите трябва да се движат с повишено внимание. Дъждът в града е бил придружен с гръмотевици.

Неблагорпиятна е и прогнозата за Сливен. Синоптиците прогнозират обилни валежи с гръмотевици. Едва на 7 септември, в неделя, времето ще се изясни, а валежите ще спрат, уточняват експертите.

 

 

Водещи

Най-четени