14 000 души се стекоха в Раковски да видят и да се порадват на папа Франциск 06.05 | 14:27

Вие, скъпи деца, сте дошли тук от всяко кътче на тази Земя на розите, обърна се Светият отец към децата

От iNews.bg

Церемонията, в която 240 деца от цяла България получиха първо причастие лично от папа Франциск в храма "Пресвето сърце Иисусово", бе наблюдавана от около 700 души в църквата и близо 14 000 души по улиците на град Раковски, стекли се за посещението на Светия отец. Това обявиха организаторите.

"Вие, скъпи деца, сте дошли тук от всяко кътче на тази Земя на розите, за да участвате в този чуден празник, който - сигурен съм, няма да забравите никога. Вашата първа среща с Исус е тайнственото причастие", обърна се Светият отец към децата, целите в бяло. 

"Виждам ви облечени в бели дрехи - това е хубав и важен знак, облечени сте като за празник. Първото причастие е преди всичко празник, с който честваме Исус, който пожела да остане винаги до нас и никога няма да ни изостави. Има чудеса, които могат да се сбъднат само ако имаме като вашето сърце - способно да споделя, да мечтае, да се доверява и да почита другите. 

Да приемеш първо причастие означава да желаеш всеки ден да си все по-близо до Исус, да расте приятелството ти с него и да помагаш на другите да се наслаждават на приятелството, което желае да ни дари. Господ се нуждае от вас, за да може да извърши чудото да дари своята радост на вашите близки и приятели", заяви още папа Франциск. 

След церемонията в "Пресвето сърце Иисусово" папата излезе на улицата сред множеството, охраняван зорко. Както е характерно за папа Франциск, той подаде ръка и поздрави десетки присъстващи, като се спираше усмихнат пред загражденията.

Водещи

Най-четени