14 пожара горяха в Силистренско през изминалия уикенд 02.10 | 17:09

Причината за всичките огнища е човешка небрежност

От Ивайло Ангелов

Небрежната работа с огън е причината за всичките 14 пожара, гасени от огнеборците през последните 3 дни в област Силистра. В 11 от случаите са горели сухи треви и стърнища. След намесата на противопожарните звена до сериозни щети не се е стигнало. Спасени са овощна градина и гора край село Брадвари, овцеферма край село Паисиево, гори край Старо село и Тутракан, царевичен блок и сграда край село Нова Черна, 4 къщи в село Сяново и 2 в град Главиница. 

Пожар унищожил фургон на 30 септември в Главиница. Огънят пламнал поради небрежност около 19.40 часа. Огнеборци от Противопожарния участък в града загасили пожара и спасили къща и селскостопанска постройка в съседство. 

10 квадратни метра покрив на сайвант изгорели в село Сребърна на 1 октомври около 12.15 часа. Запален в съседен двор открит огън е причината за пожара, с който се справили силистренски огнеборци и предотвратили по - големи щети. 

Човешка небрежност довела до пожар и в село Голеш. Огънят пламнал на 1 октомври около 17.45 часа и унищожил 50 квадратни метра покривна конструкция на къща и домашно имущество. Огнеборци от Противопожарен участък - Кайнарджа загасили пожара. 

Водещи

Най-четени