15 години затвор за пиян шофьор без книжка, погубил двама души 10.03 | 18:27

46-годишен бургазлия причини зверска катастрофа и рани още 4-ма

От Теодора Кокаланова

Магистрати от Апелативния съд в Бургас поискаха по-висока присъда за 46-годишния бургазлия Иво Генов, който уби брат и сестра, и рани още 4-ма души при катастрофа. При нелепия инцидент през 2011 година в село Крушевец загина 25-годишният Сунай Илязов и 22-годишната му сестра Джейлан. 

Двамата пътували в джип "MITSUBISHI Shogun" заедно с още осем души, зад волана на който е бил Иво Генов, пиян и без книжка. Джипът поднесъл и се преобърнал в канавката. На място е загина сестрата, а по-късно в болницата почина и брат й. С тежки травми бяха други четирима души, сред които и 16-годишно момиче.

Иво Генов е осъден на първа инстанция по съкратената процедура на 3.5 години. Върховните магистрати обаче връщат делото отново в Бургас с мотива, че наложеното наказание е несправедливо, а престъплението е с висока степен на обществена опасност. 

При повторното разглеждане прокуратурата поиска наказание на Генов при превес на отегчаващите вината му  обстоятелства наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода. В последната си дума Иво Генов заяви, че се признава за виновен и иска справедлива присъда, предаде БТА.

Водещи

Най-четени