15-годишна застрашава живота на съучениците си, пръска ги с газ 24.04 | 14:54

Единият страда от астма и е изпаднал в безсъзнание

От Теодора Кокаланова

15-годишна ученичка e напръскала съучениците си с нервнопаралитичен газ в час по английски език. В резултат на това единият е изпаднал почти в безсъзнание, тъй като страда от астма, а на други се наложило да прекарат няколко дни на системи в "Пирогов".

Без никаква причина в един момент в учебния час е настанал смут. Камелия взела от чантата на своята приятелка флакон с газ и напръскала единия от съучениците си. Класната реагирала веднага и извела децата. Силният газ бързо се разпрострял в затворената стая и така децата вдишали от него. В резултат на това се появили кашлици, стомашни болки, позиви за повръщане и алергични реакции.

Валери, който е напръскан, стигнал до болница, където лежал на системи, а Георги, който е бил до него, изпаднал почти в безсъзнание и за известно време цялото му тяло е било изтръпнало. Той имал астма и за него подобен газ можело да има фатални последици.

"За мен това е абсолютно необмислена детска постъпка и в никакъв случай постъпка, при която иска да навреди по някакъв начин на съучениците си. Просто са си решили в деня преди великденската ваканция да се поразвеселят", така си обяснява случилото се директорката Валерия Додова.

Родителите на Камелия са били извикани, говорено е и с нея. Оказва се, че децата с нищо не са предизвикали Камелия и тя е пръснала само веднъж, но газта била силна. След като пръснала газ в гърба на едното момче класната бързо извела от стаята целия клас и ги свалила при медицинската сестра.

Целият клас от около 20 души минал през лекарския кабинет. "Според мен са взети всички мерки, които е трябвало да бъдат предприети", отбелязва директорката. Какво ще се случи с момичето ще реши педагогическият съвет. Класният ръководител, който има 35 години педагогически опит, среща подобен инцидент за първи път и е убедена, че момичето не го е направило, за да навреди.

Въпреки това обаче тя е предложила Камелия да бъде изключена и преместена в друго училище, информира в. "24 часа". 

Водещи

Най-четени