15-годишното момче намушкало тийнейджъра в София 30.07 | 15:14

Деянието е извършено с ловджийски нож около 30 см дълъг с острие около 18 см

От iNews.bg

На 27 юли е образувано досъдебно производство за случая, при който извършителят и пострадалият са малолетни. Вчера на извършителя беше определена най-тежката мярка за неотклонение, което за непълнолетни лица се взима при изключителни случаи. Това каза пресконференция градският прокурор на София Емилия Русинова по повод случая, при който на 26 юли 15-годишно момче намушка с нож 16-годишен младеж на междуетажна площадка на жилищен блок в столичния квартал "Надежда 3".

Деянието е извършено с ловджийски нож около 30 см дълъг с острие около 18 см, Извършителят го е потърсил специално в дома си, взел го и е тръгнал с ясното съзнание къде отива и какво ще извърши, заяви Русинова.

Тя уточни, че между момчетата е имало конфликт, предхождащ случилото се, преди около месец, по време на учебната година. Във въпросния ден извършителят се е обадил на пострадалия с искане да си устроят бой. Пострадалият е отказал. Обвиняемият е отишъл на адрес, където са били пострадалият и брат му и се е разиграло тежкото криминално престъпление. Обвиняемият се е нахвърлил и е намушкал пострадалия в корема, младежът има наранявания и във врата, посочи градският прокурор на София.

Интересното е, че няма никаква критичност у обвиняемия, защото след това е срещнал свои познати и казал, че не съжалява. Върнал се е на местопрестъплението да си вземе очилата. Не се е поинтересувал за състоянието на пострадалия, заяви Емилия Русинова.

По думите на директора на СДВР Ивайло Иванов клиповете с обидно съдържание, станали повод за кървавата драма, не са били насочени конкретно към извършителя. Ученическа работа, свидетелите твърдят, че така са си създавали забавления. И да е имало проблем, той не е бил само между тях. Ролята на родителите и учителите обаче е да обяснят сериозността на последствията, които предизвикват едни такива закачки, подчерта Иванов.

Водещи

Най-четени