15 камери ще ни дебнат в подлезите на "Ботевградско шосе" 17.12 | 17:00

Вижте къде ще са разположени!

От Гергана Златкова

15 подлеза на "Ботевградско шосе" ще имат видеонаблюдение. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Пред ТV7 тя обясни, че те ще се следят непрекъснато от първия изнесен, локален център за видеонаблюдение. Той се помещава в изоставена сграда на "Ботевградско шосе" и вече работи.

"От него се наблюдават общо 15 подлеза. Изградено е трасе около 7 км, чието наблюдение се поема от трима души – един, който наблюдава камерите, неговият колега, който заедно с патрулната кола е в готовност да реагира при нужда, и жива охрана в големия подлез, който е отдалечен на гара "Подуяне", уточни Фандъкова.

Поставянето на камерите в подлезите е с цел намаляването на инциденти в тях.

Центърът за видеонаблюдение на булеварда скъсява времето за реакция на охранителите до няколко минути, стана ясно от Фадъкова.

Тя напомни, че от 2014 г. камери ще има и в Нови Искър, в парка Заимов, пешеходната зона на бул. "Витоша", както и на пространството пред Централна гара.

Ротондата и цялата част от Пета градска по "Мария Луиза" към "Лъвов мост" също ще бъдат с видеонаблюдение, заяви Красимир Димитров от Дирекция "Ред и сигурност".

Пет от подлезите по "Ботевградско шосе" ще бъдат ремонтирани заедно с ремонта на част от булеварда, стана ясно от Димитров и Фандъкова.

Подлезите на "Орлов мост" и бул. "България" също ще бъдат реконструирани от новата година.

Водещи

Най-четени