15 ноември може да е щастлив ден за пенсионерите 06.11 | 18:15

Тогава става ясно дали ще има коледни надбавки

От Христина Рафаилова

15 ноември може да е ден на добри новини за пенсионерите. Тогава ще стане ясно дали ще има коледни надбавки за възрастните. Това каза социалният министър Хасан Адемов. 

Той изрази увереност,  че парите, нужни за добавки, може да бъдат намерени. Според него това може да стане благодарение на икономиите, които парламентът предложи да направи от бюджета си. Адемов изрази надежда, че и другите институции могат да спестят малко. 

Министърът добави, че желанието на управляващите е всички пенсионери да получат коледни надбавки, но било очевидно, че това няма как да се случи.

Преди време Адемов заяви, че най-удачният вариант пари за празниците да получат възрастните, които получават под 251 лв.  

Той е категоричен, че осигуряването на допълнителни средства за пенсионерите, няма да доведе до увеличаване на  дефицита над размера, заложен в бюджета на държавното обществено осигуряване. 

 "Ако тези промени бъдат приети в Народното събрание на второ четене, няма никакъв проблем между двете четения на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване и държавния бюджет тези корекции да бъдат нанесени. Не става въпрос за кой знае какъв финансов ресурс”, коментира министърът, цитиран от агенция "Фокус". 

Водещи

Най-четени