15 работни групи ще ремонтират софийски булеварди до края на април 25.03 | 12:54

Предстоят ремонти на основни булеварди като „Цариградско шосе” и „България”

От Кремена Бедерева

До края на април 15 групи ще работят за ремонт на големите софийски булеварди. Това каза зам.-кметът на София Любомир Христов, направление "Транспорт и транспортни комуникации”, предаде Агенция "Фокус”.

Програмата на Столична община по изпълнение на текущия ремонт на улиците и булевардите е на стойност 27 млн. лева. Днес Христов направи проверка на изпълнението на ремонти на уличната мрежа в ж.к. "Младост” на бул. "Александър Малинов” и ул. "Филип Аврамов”.

"Преди 10 дни започнахме програмата по изпълнение на текущия ремонт на улиците на София с бавни темпове, защото имаше валежи”, каза зам.-кметът. По думите му тази седмица са започнали активните работи по текущите ремонти на мрежата в целия град.

В момента 15 групи работят във всички зони на София. До края на април програмата, която е заложена на фирмите за поддръжка на уличната мрежа се предвижда да приключи работата си по основните булеварди и улици в София.

Зам.-кметът посочи, че усилията са съсредоточени и по ремонт на вътрешнокварталните улици.

"Консервирането и превенция на основните булеварди, които бяха извършени през есента на миналата година, дадоха своя ефект и по тази причина ще успеем да направим ремонтите”, добави Христов.

Предстоят ремонти на основни булеварди като "Цариградско шосе”, "България” и други.

Водещи

Най-четени