15 септември започна с протест в немската гимназия 15.09 | 12:13

Учениците са недоволни от цялостното управление на школото

От iNews.bg

Първият учебен ден за Немска гимназия в София започна с протест. Ученици са недоволни от цялостното управление на гимназията, но конкретният повод е освобождаването на учителя по география Григор Димитров.

Димитров е преподавал цели 32 години. Той разказа пред bTV, че до принудителното му пенсиониране се е стигнало след поправка в Кодекса на труда. Директорката на училището Вера Катранджиева обаче проявила и неуважение спрямо него.

 Според учениците от немската гимназия, проблемите с директорката са от години. По тази причина младежите стартираха подписка с която настояват за освобождаването ѝ от длъжност.

В отворено писмо до министъра на образованието проф. Тодор Танев, до началника на Регионалния инспекторат по образование - София-град и до медиите, учениците от 91-ва немска гимназия и техни родители, бивши възпитаници на учебното заведение, поясняват, че Кантарджиева не правила никакви реформи, съмняват се в компетентността ѝ и считат, че единственият възможен вариант е тя да се оттегли.

Фактите, които излагат възпитаниците на училището "Проф. Константин Гълъбов" са липсата на училищно настоятелство, отказ от реализация на извънкласни дейности, принудително отстраняване на доказали се преподаватели, нерегламентирано отсъствие от работа, съмнения относно начина на разпределение на ученическите стипендии и други.

Водещи

Най-четени