150 допълнителни машини за гласуване са в митнически склад на територията на летище София 08.11 | 20:00

От ЦИК настояха машините да не бъдат освобождавани от митническия склад и предавани на "Сиела Норма", с оглед на неяснотата около тях

От iNews.bg

150 допълнителни устройства за гласуване се намират в митнически склад на територията на летище София, научи на следобедното си заседание днес Централната избирателна комисия (ЦИК). Информацията дойде от Софийска градска прокуратура, пише в. Сега. От Централната избирателна комисия не са били наясно за какво става въпрос, но се разбира, че машините трябва да отидат при фирмата-доставчик "Сиела Норма” – също както 228-те машини, заради които ГЕРБ обяви миналата събота, че се готви измама на изборите.

"Мисля, че е крайно време тези въпроси да бъдат зададени към "Сиела Норма”. Защото някак оставам с усещането че всичко е съсредоточено само върху ЦИК, а очевидно тя не е вносител, нито възложител на закупуването на машините, които в последно време се оказва, че "Сиела Норма” в качеството на не знам каква транспортира и съхранява", коментира началникът на комисията Камелия Нейкова.

От ЦИК настояха машините да не бъдат освобождавани от митническия склад и предавани на "Сиела Норма", с оглед на неяснотата около тях.

Водещи

Най-четени