150 млн. лв. са спестени по ОП "Регионално развитие" 02.06 | 15:10

С тях ще се рехабилитират допълнително 16 пътни отсечки в страната, обеща регионалният министър

От Кремена Бедерева

Общо 150 милиона лева са спестени по Оперативна програма "Регионално развитие" благодарение на честно проведените тръжни процедури и обществени поръчки, заяви в с. Хвойна министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Според министър Плевнелиев спестените 150 милиона лева ще дадат възможност за рехабилитация допълнително на 16 пътни отсечки в страната.

Всеки втори ден през следващите два месеца ще правим първа копка или откриване на рехабилитирани пътища втори и трети клас, посочи регионалният министър, цитиран от БТА.

Реализираната икономия от 150 милиона лева е след проведените обществени поръчки за рехабилитация на 30 пътни отсечки с общо предвидено финансиране 500 милиона лева.

Започва рехабилитация на общо 2800 км пътища втори и трети клас от републиканската мрежа и това е рекорд, допълни министър Плевнелиев.

По проекти по Оперативна програма "Регионално развитие" има наложени финансови корекции, заяви министърът. По негови думи при почти всички проекти, които са изпълнявани през 2007-2008 г., има нередности и са наложени корекции в рамките на 5-10 процента.

Министър Плевнелиев апелира към кметовете в страната да не компрометират обществените поръчки и начина, по който се изпълняват, защото и за най-малката нередност се плаща.

Министърът присъства днес на церемония за начало на проекта за рехабилитация на пътя Асеновград-Смолян.

Водещи

Най-четени