16-годишна нападнала и обрала възрастна жена, полицията я хвана 22.11 | 15:29

Задигнатите 590 лв. са открити, в най-скоро време ще бъдат върнати на собственичката им

От iNews.bg

Столични полицаи задържаха 16-годишна за извършен грабеж на възрастна жена в ж.к. "Дружба". Непълнолетната вече е привлечена като обвиняема от Софийската градска прокуратура, съобщиха от МВР. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 199, ал. 1, вр. чл. 198, ал. 1 от НК.

Досъдебното производство по случая започна, след подаден на 20 ноември т.г. сигнал за грабеж в столичния квартал "Дружба". Незабавно пристигналите екипи от служители от сектор "Охрана на обществения ред" в СДВР установяват  и задържат двама младежи.

В хода на разследването е изяснено, че по обяд същия ден, 86-годишната жена е  изтеглила парична сума от банкомат. Докато слагала парите в портмонето, тя била блъсната от непознато момиче, което го издърпало от ръцете й и побягнало в посока междублоковото пространство. След като се скрила между паркираните автомобили, тийнейджърката – с криминалистически регистрации за кражби, грабежи, държане на наркотични вещества и хулиганство, взела парите /в размер на 590 лв./ и изхвърлила чуждото портмоне.

Според първоначалните данни младежът, който я придружавал, я убедил да признае вината си, което тя направила пред полицаите, а той заявил, че не е съпричастен към извършеното престъпление.

Пострадалата жена е настанена в болница с причинена средна телесна повреда. Открадната сума е иззета и приобщена към материалите на досъдебното производство, като тя ще бъде възстановена на жертвата по най-бързия начин.

С постановление на наблюдаващия прокурор 16-годишната е задържана за срок до 72 часа. Предстои внасянето в съда на искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемата.

Водещи

Най-четени