17-годишно момиче от дом изчезна в Пловдив, подозират отвличане 02.02 | 11:25

Според гаджето й мъже я натикали в кола на улицата и офейкали

От iNews.bg

Пловдивската полиция издирва 17-годишно момиче, изчезнало на 30 януари. Приятелят на липсващата Даниела твърди, че тя е била отвлечена от спирка. Според 28-годишния Запрян Стоянов тя е отвлечена в понеделник около 20.45 ч. пред Пловдивския университет, където мъже я натикали в черен автомобил, съобщи Нова телевизия.

Младият мъж вече е разлепил снимки на момичето из центъра на Пловдив. Запрян разказва, че мъж от колата ги попитал дали имат огънче, Даниела се приближила и дала запалката си. В същия момент от автомобила изскочили двама мъже и я блъснали на задната седалка, след което изчезнали в неизвестна посока. Приятелят й твърди, че е станал свидетел на тази ситуация, но не е успял да реагира.

Предполага се, че Даниела може да е станала жертва на трафик на жени с цел проституция, тъй като според гаджето й вече й били предлагали, но тя не се съгласила.

1851726

Най-странното обаче е, че до вчера той не е подал сигнал в полицията какво се е случило с Даниела. В сряда той разлепил плакати, че момичето се издирва и посочил собствения си мобилен телефон, та ако някой я види, да му сигнализира. От снощи обаче Запрян не отговаря изобщо на телефона.

Майката на Даниела е починала, докато е била малка, а баща й я тормозел и често я биел. Затова момичето е настанено в център за социални грижи. Директорката Недка Петрова обясни, че тя за тях момичето е в неизвестност още от началото на декември 2016 г.

"Даниела е едно от децата в България с много тежка история и съдба. Още от декември тя е обявена за издирване и ние в центъра очакване информация от съответните органи. Но по-притеснителното е, че пълнолетен мъж задържа непълнолетно дете при него и всъщност той би трябвало да е наясно със своите отговорности да сигнализира органите", допълни Петрова.

Директорката твърди, че в центъра не са имали представа, че от декември Даниела живее с 28-годишния си приятел. Момичето има завършен девети клас, но не е посещавала занятия в десети клас.

Водещи

Най-четени