17 морски плажа са неохраняеми в Добричка област 10.06 | 17:10

Областните управители трябва да организират поставянето на предупредителни табели

От Кремена Бедерева

17 морски плажа остават неохраняеми това лято в Добричка област, съобщиха от областната администрация в Добрич.

В администрацията е получена заповед от министъра на регионалното развитие и благоустройството, с която се възлага на областните управители на Добрич, Варна и Бургас да организират поставянето и поддържането на предупредителни табели на неохраняемите морски плажове.

Списъкът на неохраняемите морски плажове на територията на Добричка област включва "Дуранкулак-север 1”, "Дуранкулак-север 2”, "Дуранкулак” в това число ("Къмпинг "Чайка” ("Космос") и "Дуранкулак - езеро"), "Крапец - север", "Крапец - централен 1", "Крапец - централен 2", "Шабленска тузла", "Къмпинг "Добруджа".

Неохраняеми са и плажовете "Русалка" - "Малък плаж", "Голям плаж", "Плаж "Хелинга", "Плаж "Каяк", ''Централен плаж" и ''Бейби плаж", "Тауклиман", "Иканталъка 1" , "Иканталъка 2", "Тузлата", "Балчик - централен", "Нов плаж Балчик", "Ресторант 789" и "Кранево - централен".

От областната администрация уточняват още, че, макар че има спечелил търг за плаж "Тузлата", все още не е сключен договор и за това плажът се води неохраняем. В момента на подписване на договора, табелата ще бъде премахната, поясняват от администрацията.


Водещи

Най-четени